Pokolgép robbant Kabulban

2016.08.15. 10:30

Pokolgépes támadást követtek el hétfő reggel az afgán főváros központjában. Az afgán védelmi minisztérium egyik tisztségviselője és további két ember megsebesült.

A pokolgépet a minisztériumi alkalmazott gépkocsijához rögzítették. Amikor a robbanószerkezet működésbe lépett, hárman ültek a parkoló autóban – mondta Nadzsib Denis helyettes belügyi szóvivő. A sebesülteket egy közeli katonai kórházba szállították.

A pokolgépet az autóhoz rögzítettékForrás: MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali

A támadás az Ahmed Sah Maszúd térnél történt, az afgán felsőbíróság és az amerikai nagykövetség épületeinek közelében. A merénylet helyszínét a biztonsági erők elővigyázatosságból lezárták. A történtek komoly fennakadásokat okoztak a reggeli közlekedésben.

A támadás elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek, akik április elején indították meg szokásos éves offenzívájukat az ország különböző területein. 

Ugyancsak hétfőn a szélsőséges lázadók lerohantak egy rendőrkapitányságot az észak-afganisztáni Baglán tartományban. Hivatalos közlés egyelőre nem hangzott el arról, hogy vannak-e áldozatai a rajtaütésnek, a tálibok ugyanakkor azt állítják, hogy elfogtak és megöltek „számos” rendőrt.