Kivégezték egy gyermekkereskedő banda vezetőjét Kínában, több társát pedig hosszú börtönbüntetésre ítélték. A társaság egy év alatt több mint 20 csecsemőt és kisgyereket csempészett Vietnamból Kínába.

Kivégezték kedden egy nemzetközi gyermekkereskedő hálózat főkolomposát Kínában. A bűnözők egy év alatt több mint 20 csecsemőt és kisgyereket csempésztek Vietnamból Kínába. A 23 fős társaságban egyaránt voltak vietnami és kínai nemzetiségűek.

Tizenegyet megtaláltak, hazavittek 

Miután a kicsiket átvitték a határon, a kínai szárazföldön, elsősorban a déli Kuangtung tartományban értékesítették őket. Előfordult, hogy várandós vietnami asszonyokat juttattak a határon túlra, ahol - miután megszülték gyermeküket - eladatták velük.

A hatóságok 2011-ben tizenegy gyermeknek akadtak a nyomára, ők visszakerültek a hazájukba. A kivégzett bandafőnök társait különböző időtartamú szabadságvesztésre ítélték, volt, aki 22 hónap börtönt, más életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

Kínában nem ritkák a gyermekkereskedéssel kapcsolatos bűnügyek, évente több tízezerre teszik az áldozatok számát. A kínai törvények szerint három vagy annál több gyermek áruba bocsátásáért tíz évtől életfogytig tartó börtön szabható ki. Súlyos esetben a vádlott halálbüntetéssel is sújtható.