Merkel: A terrorizmus nem a menekültekkel jött

defence Horizontal (FILES) This file photo taken on December 16, 2015 shows German Chancellor Angela Merkel addressing relatives of German servicemen and women working overseas during a reception at the chancellery in Berlin.
AFP journalists have chosen A
Angela Merkel
Vágólapra másolva!
Az iszlamista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba, hanem már ott volt korábban is – mondta Angela Merkel. A német kancellár azt viszont elismerte, hogy menekülteket próbálnak olykor megnyerni a terrorizmus ügyének. 
Vágólapra másolva!

Az iszlamista terrorizmus nem a menekültekkel érkezett Németországba – mondta Angela Merkel német kancellár, a jobboldali CDU elnöke pártja egyik kampányrendezvényén. Hozzátette: a CDU és a bajor testvérpárt, a CSU a biztonsági szervek létszámának és hatáskörének növelésével reagál a fenyegetettségre.

Angela Merkel szerint nincs közvetlen kapcsolat a menekültek és a terrorizmus között Forrás: AFP//John Macdougall

A kancellár azt azért elismerte: valóban tapasztalható, hogy menekülteket megkörnyékeznek és megpróbálnak megnyerni az iszlamista terrorizmus ügyének, de

Mecklenburg-Elő-Pomerániában szeptember 4-én helyi törvényhozási választást tartanak. A CDU a tartományban kisebbik koalíciós partnerként 2006 óta kormányon van a szociáldemokrata párttal (SPD).

A legutóbbi felmérések alapján a szavazatok 23 százalékára számíthat, ami megegyezik az előző, 2011-es választási eredménnyel, és a második helyet jelenti az SPD után.

Maga a kancellár viszont az utóbbi időben veszít a népszerűségéből. Az Origo is megírta, hogy a würzburgi és az ansbachi merénylet után csökkent Merkel támogatottsága. Igaz, a lakosság túlnyomó többsége még mindig nem gondolja, hogy a kancellár menekültpolitikája felelős a támadásokért.