Autóba rejtett pokolgép robbant a törökországi Elazig egyik rendőrőrsénél, és elkövettek egy merényletet katonák ellen is Bitlis tartományban.

A Reuters beszámolója szerint a támadásban legalább hárman életüket vesztették. Összesen 217 ember megsebesült, köztük 85 rendőr és 60 civil, 20 személy állapota súlyos - jelentette a Dogan török hírügynökség. 

Súlyosan megrongálódott az épület is. 

Komoly károk érték az elazigi rendőrkapitányság épületét isForrás: MTI/AP/Sahismail Gezici

Bár a merénylet elkövetéséért egyelőre senki nem vállalta a felelősséget, a Dogan hírügynökség azt jelentette, hogy a merényletet a Kurd Munkáspárt aktivistái hajtották végre. 

Egy másik merényletben hat katona halálát okozta egy házi készítésű robbanószerkezet Bitlis tartomány Hizan körzetében is, az a pokolgép egy elhaladó katonai páncélautó alatt lépett működésbe.

Rendőrök a támadás helyszínénForrás: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz

Binali Yildirim miniszterelnök délután Hulusi Akar vezérkari főnök, illetve tárcavezetők és számos kemalista ellenzéki képviselő társaságában ellátogatott Elazigba. A kormányfő bejelentette: a csütörtöki esetek nyomán emelték a terrorriasztási szintet a térségben. Yildirim megerősítette, hogy a támadást a PKK hajtotta végre, és arról is beszámolt, hogy 72 embert már hazaengedtek a kórházakból.