Szabadon engedték a Köpcös fiát

Vágólapra másolva!
Szabadon engedték Jésus Guzmánt, Joaquín Guzmán, a ragadványnevén El Chapóként (a Köpcös) is emlegetett hírhedett drogbáró fiát, akit fegyveresek hurcoltak el a hét elején a mexikói Puerto Vallarta városának egyik felkapott étterméből öt másik emberrel együtt.
Vágólapra másolva!

A hírt Jésus családja jelentette be. A Sinaloa drogkartell az egyik tagja elmondta azt is, hogy a Jésusszal együtt elrabolt többi túsz is szabad. „Ezt az időt tárgyalással töltöttük, most már mindannyian szabadok és egészségesek” - mondta.

A 29 éves Jésust a Sinaloa kartell riválisa, a Jalisco rabolta el, amely az utóbbi években erősödött meg. A Köpcös legfiatalabb fiának az elhurcolása miatt az a veszély fenyegetett, hogy háború tör ki Guzmán szervezete és a Jalisco között - mutatott rá az AFP francia hírügynökség.

Az eredeti hírek arról szóltak, hogy az emberrablók fogságába esett a bátyja, Ivan is, akiről feltételezik, hogy Jésusszal együtt jelentős szerepet töltenek be a kartellben apjuk elfogása óta - emlékeztetett a Business Insider.

A hét folyamán a mexikói hatóságok erősítést küldtek az ország több szövetségi államába, hogy elejét vegyék a két szervezet közti esetleges erőszakhullámnak.

A Köpcös jelenleg az egyesült államokbeli Texas határához közel fekvő Ciudad Juárez város mellett lévő, szigorúan őrzött börtönben várja a döntést arról, hogy Mexikó kiadja-e az Egyesült Államoknak.