400 kilométert utazhatott egy afgán migráns egy kamion alá szíjazva. A rendőrök az olaszországi Frosinone mellett állították meg a járművet: a sofőrt elengedték, a potyautast egy menekültközpontba vitték.

Több száz kilométert tehetett meg egy kamion alá szíjazva egy fiatal afgán férfi a délről északra vezető autópályán Olaszországban – közölte a rendőrség. 

A migránst Róma magasságában vették őrizetbe, miután a Nápoly és Róma közti autópálya-szakaszon több autós is felfigyelt a kamion aljába csimpaszkodó potyautasra.

400 kilométert utazott 

Az olasz rendőrség szerint nem lehet tudni pontosan, hogy a férfi mekkora távolságot tett meg bőrszíjakkal a kamion aljához erősítve, de 

400 kilométer körülire becsülik a távolságot,  tekintve, hogy ilyen messze van Brindisi dél-olaszországi kikötőváros attól a Frosinone melletti helytől, ahol megállították a potyautast szállító teherautót. 

El kell hagynia az országot 

A Törökországból Spanyolországba tartó kamion bolgár sofőrjeit továbbengedték, mert állítólag fogalmuk sem volt arról, hogy egy potyautas kapaszkodik a teherautó alvázába. A rajtakapott potyautast előbb kórházba, majd egy menekültközpontba vitték. Görög tranzitdokumentum volt nála, és mivel nem akart menedékkérelmet benyújtani Olaszországban, egy héten belül el kell hagynia az országot.