Újabb merénylet Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Egy szállodánál robbantak pokolgépek, egy ember meghalt és 30 megsebesült az ország többségben muzulmánok lakta déli részén, Pattani városában.
Vágólapra másolva!

A két egymást követő robbanásban egy ember meghalt és 30 megsebesült kedd éjszaka az ország déli részén, Pattani városának egyik szállodájánál. A Southern Hotel mögötti parkolóban történt első robbanásban még senki sem sérült meg. A második robbanásnál azonban egy olyan teherautót röpítetek a levegőbe, amelyet

a szálloda bejáratánál parkoltak le, szemben egy karaoke bárral és egy masszázsszalonnal, itt egy ember meghalt, 30 pedig megsebesült.

Az újabb terrorakciót kevesebb mint két héttel azután követték el, hogy robbantások sorozatát hajtották végre három népszerű dél-thaiföldi üdülőhelyen és egy negyedik városban. Az augusztus 11-12-i robbantásokban négy ember halt meg és több tucatnyian megsebesültek, köztük tíz európai turista.

A túlnyomórészt muzulmánok lakta három déli tartományban, Jalában, Pattaniban és Narathivatban 2004 januárjától erőszakossá vált a buddhista uralommal szembeni több évtizedes ellenállás. A megmozdulások az elmúlt 12 évben több mint hatezer ember életét követelték. A három tartomány egykor a maláj muzulmán szultánság része volt, mígnem Thaiföld 1909-ben bekebelezte őket.