A mise után próbált robbantani egy öngyilkos merénylő Indonéziában

Medan Indonézia-terrorizmus 
Papra támadt egy öngyilkos merénylő Indonéziában, Szingapúr, 2016. augusztus 28.
Indonesian policemen guard a blindfolded suspect who attacked a priest in Medan on August 28, 2016. A knife-wielding attacker in Indonesia stabbed a Catholic priest and tried to set off an explosive device at a church on, police said, the latest in a string of attacks on religious minorities in the mainly Muslim country. / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Egy öngyilkos merénylő a mise után akarta felrobbantani magát az indonéziai Medan város egyik templomában. A bomba nem robbant fel, ezért a merénylő késsel támadt a papra. Ketten megsérültek, amikor útját állták, ahogy a pap és a merénylő is.
Vágólapra másolva!

Egy misét tartó papra támadt egy öngyilkos merénylő egy katolikus templomban az indonéziai Észak-Szumátra tartomány székhelyén, Medanban. A támadót sikerült megállítani - jelentette augusztus 28-án, vasárnap a helyi iNews TV.

A bomba nem robbant, kést rántott

A hírtelevízió és szemtanúk beszámolója szerint az előzetesen a misén részt vevő támadón egy pokolgépet rejtő hátitáska volt, amely lángra lobbant, de a robbanószerkezet nem lépett működésbe.

Ezért elővett egy kést, azzal támadt a papra.

A merénylet végrehajtásában azonban két jelenlévő megakadályozta.

A Szent József-templomban történt merényletben a pap, a két közbeavatkozó és a támadó is megsérült.

Nem robbant a hátán a bomba, késsel támadt a papra Forrás: AFP/Str

Terjeszkedik az Iszlám Állam

Bár Indonézia a világ legnagyobb muzulmán népességgel bíró országa,

a többség az iszlám mérsékelt formáját gyakorolja.

Szakértők szerint azonban egyre inkább kézzelfogható az Iszlám Állam dzsihádista szervezet terjeszkedése Délkelet-Ázsiában, így Indonéziában is. A térség ugyanis ideális ahhoz, hogy a Szíriában és Irakban nagy területeket ellenőrző szervezet gyökeret eresszen: több kisebb iszlamista lázadócsoport tevékenykedik a délkelet-ázsiai országokban, a Közel-Keletről - feltehetően feladattal - hazatérő harcosok pedig kapcsolatokat és tapasztalatot visznek magukkal. Értesülések szerint a közelmúltig főként helyi harcokat vívó iszlamista csoportok az ISIS hatására megkezdték a határokon átnyúló együttműködést.