Meghalt egy török katona Szíriában, amikor kurd harcosok tüzet nyitottak török harckocsikra. Ő a hadjárat első török áldozata.

Egy török katona életét vesztette, amikor kurd harcosok tüzet nyitottak török harckocsikra, jelentette be a török hadsereg. A katona az észak-szíriai török hadjárat első áldozata. A kurd média szerint három harckocsi elpusztult, írja a BBC.

Mindenki mindenki ellen 

Török harckocsik néhány nappal korábban lépték át a török-szír határt, a hadjárat célja az Iszlám állam és a kurd lázadók legyőzése. Ankara azt ígérte, a hadjáratot addig folytatják, amíg megszűnik minden terrorfenyegetés a szomszédos országból, feltehetően beleértve az Iszlám Államot és a kurdokat egyaránt.

A török hadművelet tovább bonyolítja az amúgy is összetett szíriai polgárháborút, mivel Törökország és a kurd lázadók is az Egyesült Államok szövetségesei. Ankara attól tart, hogy a kurd lázadók nagyobb, összefüggő területet foglalnak el a határ mentén; Törökország déli részén kurd kisebbség él, autonómiáért küzdő pártjukat Ankara betiltotta.

Három katona megsérült Dzsarablusznál 

Augusztus 27-én, szombaton a török hadsereg tankjai Dzsarablusz közelében csaptak össze kurd erőkkel. A harcokban három katona megsérült.