Négy öngyilkos merénylő hatolt be péntek reggel egy keresztény településre az északnyugat-pakisztáni Pesavar város közelében, de a hatóságok gyorsan reagáltak, a támadásnak rövid időn belül véget vetettek. 

A lőfegyverekkel is felszerelt támadók és a biztonsági erők között kialakult tűzpárbajban az összes merénylő életét vesztette. A biztonságiak közül öten megsebesültek.

A helyi rendőrfőnök szerint egy keresztény civil is életét vesztette a fegyveresek akciójában, de nem részletezte, hogyan. Hozzátette azonban, hogy az egyik merénylő behatolt a helyi templomba, de nem talált ott senkit.

Egy szervezet sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, azonban Iszlámábád éppen egy nappal korábban jelentette ki, hogy "eltiporta" az Iszlám Állam nevű terrorszervezet terjeszkedési kísérletét a dél-ázsiai országban. A pakisztáni hadsereg szóvivője emellett hangsúlyozta: Pakisztán "válogatás nélkül" üldöz minden terrorszervezetet. Hozzátette: eddig 309 olyan embert vettek őrizetbe, akik összefüggésbe hozhatók az Iszlám Állammal, és korábban támadásokat hajtottak végre, vagy terrorcselekményre készültek.