Kétéves öccsét élesztette újra egy kilencéves német kisfiú

2016.09.05. 11:26

Kerti medencéjükbe esett az a kétéves kisfiú, akit kilencéves bátyjának sikerült újraélesztenie.

A kétéves kisgyerek a családi házuk medencéjébe esett a hétvégén az észak-hesseni Korbachban. Az esés következtében a kisfiú elvesztette az eszméletét, 65 éves nagymamája és kilencéves bátyja húzták ki a vízből – számolt be a szombati balesetről a helyi rendőrség

Ezután a fiú telefonált a mentőknek. Egy szakember telefonos irányítása mellett elkezdte újraéleszteni a kisöccsét. A mentős elmondta neki, hogyan végezzen szívmasszázst, és hogyan lélegeztesse a kicsit.

Amikor a mentősök kiérkeztek, a kétéves már újra magától vette a levegőt. Ezután helikopter szállította a marburgi egyetemi klinikára, az életveszély vasárnapra múlt el – mondták a rendőrök. „A nagyfiú rendkívül okosan reagált” – dicsérte meg a rendőrség szóvivője az kis életmentőt.

A közlemény szerint a két kisfiú egyedül volt a szülői házban a nagymamával. A kétéves gyerek kiszaladt a házból a kertbe, amíg a nagymama a fürdőszobába ment pelenkáért. Ahogy visszatért, unokáját a mintegy négy méter széles, másfél méter mély medencében látta, hasra fordulva. A nagyobbik unoka hívta a mentőket, mert a nagymama nem beszél jól németül.