Kisöccse életét mentette meg egy 9 éves fiú

2016.09.05. 15:17

Hősként ünneplik Németországban azt a 9 éves kisfiút, aki kimentette 2 éves kisöccsét a medencéből, utána pedig a mentők utasításait követve szakszerűen újraélesztette. Nagymamájuk csak rövid időre hagyta magukra őket.

A két gyerekre a nagymamájuk vigyázott németországi otthonukban, Korbachban. Az asszony rövid időre hagyta felügyelet nélkül őket, de ez is elég volt arra, hogy a kétéves Rudolf kimenjen a kertbe és beleessen a medencébe – írja a BBC. A kisfiút – akinek a légzése is leállt – bátyja, a kilencéves Markus és a nagymama együtt húzta ki a vízből.

A kép illusztrációForrás: PhotoAlto/Thierry Foulon / Altopress/Thierry Foulon

Ezt követően az idősebb testvér hívta ki a mentőket, mivel az orosz származású nagymama nagyon rosszul beszél németül. A kisfiú – a diszpécser utasításait követve – szívmasszázst adott az öccsének, és szájon át lélegeztette addig, amíg a mentők megérkeztek, és helikopterrel egy frankfurti kórházba szállították.

A mentősök és a diszpécser szerint a kisfiú a kezdeti pánik ellenére pontosan követte az utasításokat, amivel valószínűleg megmentette öccse életét.