Robbantással és terrortámadással fenyegették meg a lipcsei Fürstenhof szállodát. A rendőrség lezárta a szálloda környékét, kutyákkal kerestek robbanószerkezetet. A rendőrség később közölte, hogy telefonbetyár tinédzserek fenyegették meg a szállodát.

A lipcsei Hotel Fürstenhof személyzete nem sokkal hajnali három óra előtt fenyegető telefonhívást kapott, amit jelentettek a rendőrségnek. A hatóságok késő délután azt közölték, hogy telefonbetyár tinédzserek Ausztriából mobiltelefonon tették a bejelentést a terrorfenyegetésről. "Véget vetünk a rendőrségi bevetésnek és fellélegezhetünk" – olvasható a rendőrség üzenetében. 

Kutyákkal keresték a bombát 

A rendőrök nagy erőkkel és bombakereső kutyákkal vonultak ki a helyszínre. Gépfegyveres rendőrök vették körbe az épületet, az érkező leveleket és csomagokat szigorúan ellenőrizték, a belépést pedig mindenkinek megtiltották. 

Nem ürítették ki a szállodát 

Az épületet a pincétől a tetőig tüzetesen átvizsgálták. Több mint száz rendőr volt a helyszínen. A szállodát viszont a DPA német hírügynökség jelentése szerint nem ürítették ki. Azok a vendégek, akik elmentek a városba vásárolni, a bejáratnál kötelesek voltak bemutatni ellenőrzésre a náluk lévő szatyrokat, csomagokat. 

A rendőrség körbevette a szállodátForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sebastian Willnow

Lehet, hogy a betelefonáló törte a németet

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy még vizsgálják a fenyegető telefonhívás komolyságát. Nem kommentálta viszont azokat a meg nem erősített információkat, amelyek szerint a telefonáló törte a németet.