A floridai Disney Worldben már nem csak a felnőttektől, hanem a gyerekektől is ujjlenyomatot vesznek belépéskor. Az ujjlenyomatot törlik, miután egy számsort generáltak belőle, amit a jegyhez kapcsolnak, a Disney így akarja megakadályozni, hogy valaki más használhassa a jegyet.

Augusztus óta a belépésnél ujjlenyomatot vesznek a 3 és 9 év közötti gyerekektől a floridai Disney Worldben. Az ujjlenyomat-olvasásra a park szerint azért van szükség, hogy a jegyeket ne lehessen továbbadni vagy megosztani, írja a CNN.

A felnőttektől már eddig is vettek ujjlenyomatot a belépésnél, azok a felnőttek, akik nem akarják, hogy a gyereküktől ujjlenyomatot vegyenek, beolvastathatják a sajátjukat.

Az ujjlenyomatot törlik

A Disney szerint a rendszer beszkenneli az ujjlenyomatot, majd a képet azonnal egy egyedi számsorrá alakítja, amit a megvásárolt jegyhez kapcsol, így csak a jegy tulajdonosa léphet be újra a parkba vagy annak más részébe. Az ujjlenyomatokat a rendszer nem tárolja, a Disney szerint a beszkennelt képet azonnal törlik.

Egy darab papír nem elég

A Disney nem válaszolt a CNN kérdésére arról, hogy mekkora problémát jelent a jegyekkel való visszaélés.

A jegylopás eléggé gyakori a tematikus parkokban és koncerteken, mondta Tom Bartholomy hamisítási szakértő, aki szerint már régóta esedékes, hogy az ilyen eseményeken a biztonságot ne csak egy darab papír jelentse.