Helikopterekkel mentik a turistákat egy drótkötélpályáról a Mont Blanc-on

Horizontal
(FILES) This file photo taken on August 5, 2015 shows the Panoramic Mont-Blanc cable car linking the Aiguille du Midi peak to the Helbronner peak in Italy, above the seracs and crevasses of the Glacier des Géants (Glacier of the Giants). About 110 people were stranded on September 8, 2016 in gondolas above the glaciers of Mont Blanc and had to be rescued by helicopter down into the valley. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
Helikopterrel kell kimenteni 110 turistát drótkötélpályán megrekedt kabinokból 3800 méter magasságban, a Mont Blanc gleccserei fölött – közölte csütörtök este a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A 110 ember Aiguille du Midi (3842 méter) és Pointe Helbronner (3462 méter) között akadt el a felvonón. Az útvonal 5 kilométer hosszú, és általában 35 perc alatt lehet megtenni, de az utasok már két órája fent vannak – mondta egy illetékes.

Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A kábelek eddig ismeretlen okból összegabalyodtak egy helyen délután, és a felvonópályát üzemeltető cég szakembereinek nem sikerült megoldaniuk a helyzetet.

Francia, svájci és olasz rendőrségi és magánhelikopterekkel fogják kimenteni a turistákat. Ez el fog tartani egy darabig, noha az idő jó. Az utasokkal van kapcsolat, és vizük is van – tette hozzá a rendőrségi tisztségviselő.

A francia hírügynökség szerint egy-egy kabinban négy hely van.