Egy szemétégető telepen rothadt lisztet égettek Benin legnagyobb városa közelében, az ellenőrök még azelőtt otthagyták a telepet, hogy a liszt teljesen elégett volna, a lakosság megrohanta a lisztet. A maradék készlet felrobbant, közel száz ember meghalt, kétszáz megsérült.

Lisztrobbanás végzett csaknem száz emberrel Beninben, további kétszázat pedig megsebesített – jelentette szeptember 9-én, pénteken a helyi média.

Megrohanták a rothadt lisztet, felrobbant 

A baleset egy szemétégető telepen történt még csütörtökön az afrikai ország legnagyobb városa, Cotonou közelében. A Canal3 helyi magántévé-csatorna beszámolója szerint a telepen egyebek közt hatóságilag lefoglalt rothadt lisztet semmisítettek meg, ám az nem égett el maradéktalanul, az intézkedés hatósági ellenőrei pedig idő előtt távoztak a helyszínről. Amint elhagyták a telepet, a helyi lakosság megrohanta a megmaradt lisztkészletet, és akkor következett be a robbanás.

Sok túlélő válságos állapotban van 

A Canal3 közlése szerint a halálos áldozatok száma emelkedhet, mert több túlélő válságos állapotban van égési sérülései miatt.