Kazánrobbanás történt egy bangladesi gyárban

Vágólapra másolva!
Tizenöt ember meghalt, hetven megsérült, amikor szombaton egy kazánrobbanást követően tűz ütött ki a bangladesi főváros, Dakka külvárosában egy csomagolóanyag-gyárban - közölték a hatóságok.
Vágólapra másolva!

Több mint százan dolgoztak a baleset idején a fővárostól néhány kilométerre északra fekvő Tongi iparvárosban lévő négyszintes üzemben. A helybeli kórház egyik orvosa, Parvez Mia elmondta, hogy az emberek többsége égési sérülést szenvedett. A válságos állapotban lévő embereket a fővárosi kórházba vitték - tette hozzá.

A rendőrök attól tartanak, hogy az épületben még többen lehetnek, egyelőre nem sikerült megfékezni a lángokat, és félő, hogy emelkedni fog a halottak és a sérültek száma.

Az előzetes adatok szerint az üzemben a földszinten vegyi termékeket raktároztak, amelyek meggyulladtak és a lángok nagyon gyorsan terjedtek. A helyszínre sok tűzoltót vezényeltek.
A gyárban élelmiszerek és vegyi anyagok számára gyártottak csomagolóanyagot.

Bangladesben a kíméletlen és nem biztonságos munkakörülmények miatt gyakoriak az üzemi balesetek. Négy évvel ezelőtt, 2012 novemberében egy ruhagyár épületében keletkezett tűzben 112 munkás vesztette életét. Nem sokkal később, 2013 áprilisában összeomlott egy sok ruhagyárnak otthont adó nyolcszintes épület, meghalt 1100 ember.