Harci repülők bombázták Szíriában a felkelők kezén lévő Idlíb városának egyik forgalmas piacát, legalább 30-an meghaltak, többtucatnyian megsebesültek, az áldozatok között nők és gyerekek is vannak. Mentőalakulatok és helyiek szerint orosz repülők támadták a várost.

Nők és gyerekek is meghaltakForrás: Anadolu Agency/2016 Anadolu Agency/Omar Haj Kadour

A szíriai ellenzékhez köthető egyik segélyszervezet, a Fehérsisakosok két munkatársa a Reutersnek elmondta: újabb és újabb holttestek kerülnek elő  a piac területén egykor álló épületek romjai alól. A Middle East Eye 30 halottról és 80 sebesültről tud.

Egy helyi lakos és a mentőalakulatok több tagja szerint is  orosz harci repülőgépek bombázhattak. Ezt onnan lehet tudni, hogy nagy magasságból hajtották végre a légicsapást, ellentétben a szíriai helikopterekkel, amelyek kis magasságból lőnek.

A támadás órákkal az után történt, hogy az Egyesült Államok és Oroszország minden Szíriában harcoló felet általános fegyvernyugvásra szólított fel szeptember 12-én naplementétől - ebben állapodott meg ugyanis John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután több órán át tárgyaltak Genfben a szíriai helyzetről. Erről itt írtunk korábban.