Sarkozy különbíróságokkal tárgyaltatná a szélsőségesek ügyeit

parties Horizontal Former French president and candidate for the right-wing "Les Republicains" (LR) party primary ahead of the 2017 presidential election Nicolas Sarkozy gestures as he delivers a speech during a meeting at Vendome, on September 8, 2016.
F
Nicolas Sarkozy
Vágólapra másolva!
Különbíróságokat hozna létre a szélsőségesek ügyeinek tárgyalására, és másoktól elkülönítve tartaná fogva őket Nicolas Sarkozy - derül ki abból az interjúból, amelyet az egykori francia elnök a Journal du Dimanche vasárnaponként megjelenő hetilapnak adott.
Vágólapra másolva!

"Minden francia állampolgárt, aki gyaníthatóan kapcsolatban áll a terrorizmussal, mert rendszeresen látogat dzsihádista honlapokat, vagy viselkedése szélsőségességre utal, esetleg kapcsolatban áll szélsőségesekkel, megelőző jelleggel fogva kell tartani" - húzta alá Sarkozy, miután a héten Francois Hollande, az ország jelenlegi, szocialista és rendkívül népszerűtlen elnöke azzal vádolta meg a jobboldali politikusokat, hogy "keményvonalas" reakcióikkal lerombolják a francia társadalom berendezkedését.

Nicolas Sarkozy Forrás: AFP/Guillaume Souvant

A Journal du Dimanche-nak arról is beszélt, hogy szerinte a terrorizmus elleni küzdelemben nincs helye "jogi finomkodásnak".

- bírálta egykori legyőzőjét a korábbi államfő.

Sarkozy a múlt hónapban jelentette be, hogy versenybe száll a 2017-es elnökválasztáson. Egy felmérés szerint a franciák a szintén jobboldali volt miniszterelnökben, Alain Juppében bíznak leginkább a biztonság terén, Sarkozy csak a második. Viszont mindketten messze megelőzik Francois Hollande-ot, a jelenlegi államfőt, akire a franciák jelenleg csak nyolcadikként bíznák az ország biztonságát.