Újabb támadás érte Oroszország kijevi nagykövetségét

Kijev, orosz nagykövetség
Kijev, 2016. március 6. Tüntetők tojással dobálják orosz nagykövetség épületét Kijevben a Nagyija Szavcsenko Oroszországban fogva tartott ukrán pilótanő szabadon bocsátását követelve 2016. március 6-án. Szavcsenko tavaly nyáron, a kelet-ukrajnai harcok idején esett a szakadárok fogságába. Azzal vádolják Oroszországban, hogy köze volt két, Luhanszk megyében aknatűzben meghalt orosz tévés halálához. (MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko)
Vágólapra másolva!
Újabb támadás érte szombatra virradóra Oroszország kijevi nagykövetségét, egy nappal az orosz parlamenti választás előtt, amelyen voksolni lehet majd a diplomáciai képviselet területén is.
Vágólapra másolva!

A strana.ua ukrán hírportál szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy körülbelül éjfél után egy órával egy húszfős csoport petárdákkal dobálta meg, és tűzijátékhoz való rakétákkal lőtte az orosz képviselet épületét, majd gyorsan kereket oldott. Ezt megerősítették a képviseletet őrző gárdisták is.

Nem ez az első tmadás, a gyújtópalackok mellett márciusban tojással is megdobálták orosz nagykövetséget Forrás: MTI/EPA/Szerhíj Dolzsenko

Az épületben szemlátomást nem keletkeztek károk.

Március 10-én gyújtópalackokkal dobálták meg az épületet, de az nem kapott lángra. Támadások érték más orosz kormányzati intézmények kijevi képviseleteit is.

Vasárnap Oroszországban parlamenti választást tartanak, az ukrajnai orosz diplomáciai képviseleteken voksolók választói névjegyzékében mintegy 80 ezer orosz állampolgár szerepel.