Legalább nyolc embert szállítottak kórházba az amerikai Minnesota állambeli St. Cloud város egyik bevásárlóközpontjában elkövetett késes támadást követően. A támadást az Iszlám Állam szervezete vállalta magára.

A St. Cloud-i bevásárlóközpontban szeptember 17-e, szombat este történt késes támadás, a rendőrség közlése szerint az elkövető meghalt. Az áldozatok állapota nem súlyos, heten már elhagyhatták a kórházat, miután ellátták sebesüléseiket.

Biztonsági egyenruhát viselt 

A CBS Minnesota hírtelevízió internetes felülete szerint a támadó biztonsági egyenruhát viselt, utalást tett Allahra, és megkérdezte az egyik áldozatot, hogy muzulmán-e.

A késelőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt állította meg, halálos lövést adott le rá - tette hozzá a hírtelevízió.

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozó két szemtanú arról számolt be, hogy arra lettek figyelmesek, hogy emberek kezdtek feléjük rohanni. Más szemtanúk is arról számoltak be, hogy sikoltozó emberek menekültek a támadó elől. A bevásárlóközpontot és környékét lezárták a hatóságok.

Magára vállalta 

Az Iszlám Állam nevű szíriai-iraki terrorszervezet szócsöveként működő Aamák hírügynökség vasárnap azt állította egy közleményben, hogy az egyik támogatójuk volt a késelő. A tegnapi minnesotai késes támadó az Iszlám Állam katonája volt, és annak a felhívásnak tett eleget, hogy célba kell venni a keresztesek koalíciójához tartozó államok polgárait" - írta az Aamák azokra az országokra utalva, amelyek Szíriában és Irakban felvették a harcot az Iszlám Állammal. A hírügynökség állításának hitelességét nem lehet bizonyítani.