New York kormányzója szerint a városban történt robbantás egyértelműen terrorcselekménynek minősül, de egyelőre nem találtak olyan nyomot, ami bármelyik nemzetközi terrorszervezethez kötné. A kormányzó azt ígérte, a felelősöket el fogják kapni, és bíróság elé állítják.

A New York-i robbantás terrorcselekmény volt, mondta újságíróknak a robbantás helyétől nem messze Andrew Cuomo, New York kormányzója. Ha bomba robban New Yorkban, az nyilvánvalóan terrorcselekmény" - mondta a kormányzó.

A város polgármestere korábban azt nyilatkozta, nem terrorista merénylet történt, de szándékos támadás.

Igazságszolgáltatást ígért 

Andrew Cuomo azt is elmondta, hogy egyelőre nem találtak olyan nyomot, ami a robbantást bármelyik nemzetközi terrorszervezethez kötné, írja a BBC. Bárki is helyezte el ezeket a bombákat, megtaláljuk és bíróság elé állítjuk. Nem fogjuk megengedni, hogy az ilyen emberek és az ilyen fenyegetések megzavarják az életünket New Yorkban. Itt szabadság van. Itt demokrácia van, és nem fogjuk megengedni, hogy elvegyék tőlünk. Az ilyen emberek rettegést akarnak kelteni. Azt akarják, hogy aggódva menjünk New Yorkba. Nem fogjuk hagyni, hogy félelmet keltsenek" - mondta Cuomo.

New York kormányzója szerint ha a városban bomba robban, az egyértelműen terrorcselekményForrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Nem halt meg senki 

A kormányzó szerint nagy szerencse, hogy a robbantásban nem halt meg senki.

A robbantásban ugyanakkor 29 ember megsérült, és komoly anyagi kár keletkezett.

Manhattenben helyi idő szerint szeptember 17-e, szombat este robbant fel egy kukába helyezett bomba. Négy háztömbbel arrébb találtak egy másik robbanószerkezetet, egy kuktát, amiből drótok lógtak ki, és amire szigszalaggal mobiltelefont erősítettek.