150 zarándokot szállított a hajó, ami zátonyra futott és elsüllyedt Thaiföldön. A balesetben többen meghaltak, körülbelül 30-an megsebesültek, több tucat ember eltűnt.

Többen meghaltak, mintegy 30-an megsérültek és több tucatnyian eltűntek szeptember 18-án, vasárnap Thaiföldön, amikor hajótörést szenvedtek - közölték a hatóságok.

150-en voltak a fedélzeten 

A mintegy 150 embert szállító, kettős fedélzetű hajó Ajutthaja városban, a Csaophraja-folyón közlekedve zátonyra futott és elsüllyedt. Utasai zarándokok voltak, akik egy vallási ünnepségről tértek vissza. Az eltűntek után az est leszálltával még folyt a kutatás.

150-en voltak a fedélzetenForrás: MTI/EPA/

Ajutthaja a kulturális világörökség része, Bangkoktól, a fővárostól 80 kilométerre északra fekszik.

Sok a baleset 

Thaiföldön a nemzetközi szabványoknál gyengébb biztonsági előírások miatt gyakoriak a közúti és folyami balesetek, amelyeknek néha külföldi áldozatai is vannak. Az országot idén várhatóan 33 millió turista keresi fel. Az idegenforgalmat terrortámadások is sújtják. Augusztus 11-én és 12-én négy ember halt meg és több tucatnyi megsebesült, köztük külföldiek is az ország déli részében működő iszlamista szélsőségesek merényletében.