Több ezer migránsnak kellett elhagyni a Leszbosz szigetén lévő menekülttábort, mert tűz ütött ki. A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás miatt csaptak fel a lángok a táborban, ahol összesen 5600 menekült tartózkodik.

Több ezer ember elhagyni kényszerült egy menekülttábort a görögországi Leszbosz szigetén hétfő este, mert annak területén tűz ütött ki - közölte a helyi rendőrség.

A Moria város melletti táborból 3-4000 menedékkérő kényszerült elmenekülni a szeles időjárás miatt gyorsan terjedő lángok elől.

A rendőrség szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozta.

5600-an a 3500 férőhelyre

Az AFP francia hírügynökség szerint nem most először ütött ki tűz a menedékkérők szálláshelyén, de sosem kellett még ennyi embert kimenekíteni.

A görög kormány statisztikái szerint mintegy 5600 menekült tartózkodik Leszbosz szigetén, miközben a szálláshelyeken 3500 főre van hely.

A legtöbben a menedékkérelem elutasításának esetén a kitoloncolást lehetővé tevő EU-török migrációs megállapodás miatt ragadtak a görög szigeten. A táborban tartózkodók többsége menedékkérelmet nyújtott be a görög hatóságoknál, aminek az elbírálása hónapokig is eltarthat.

Görögország teljes területén jelenleg több mint 60 ezer menekült tartózkodik.