Kijevben betiltották a szeszesitalok éjszakai árusítását

2016.09.22. 18:04

A fővárosi közgyűlés határozata nyomán a jövőben sehol nem lehet majd vodkát, de még sört sem vásárolni éjjel a kijevi üzletekben.

A Kijevi Tanács képviselőtestülete úgy döntött, hogy keményen kézbe veszi a lakosság egészségvédelmét, ezért egy tollvonással betiltotta az alkoholtartalmú italok árusítását az éjszakai órákban is nyitva tartó üzletekben. A tilalom helyi idő szerint 23:00-tól 10:00 óráig lesz érvényben.

40 ezer halott évente 

Ukrajnában évente 40 ezer ember hal meg a túlzott alkoholfogyasztás következtében. Ezt az ijesztő statisztikát csak határozott intézkedésekkel, az egészséges életmód hatékony propagálásával és az alkoholfogyasztás visszaszorításával tudjuk jó irányba megváltoztatni – nyilatkozta Vladiszlav Mihajlenko városatya, a határozati javaslat kidolgozója.

A feketepiacot erősítheti 

Az alkohol árusítására engedéllyel rendelkező kereskedők és a kijevi lakosok zöme azonban nem osztja a döntéshozók optimizmusát. Szerintük a tilalom csak ahhoz fog vezetni, hogy jelentős mértékben megnő majd a kínálat hiányát kihasználó taxisok, hotelportások és egyéb zugárusok életszínvonala, akik mostantól busás haszonnal fogják értékesíteni a szomjazóknak éjjelente a napközben felvásárolt készleteiket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK