Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt

2016.09.22. 16:19

Egy franciaországi éjszakai pihenőben lopakodtak fel a kamionjára, majd rátámadtak, és összeverték.

A hirado.hu szerint az eset egy parkolóban történt az autópályán, Lille és Calais között. A férfi felesége szerint a sofőr a pihenőidejét töltötte itt. 

Közben azonban azt vette észre, hogy mozog a kamion. Amikor hátrament, a raktérben négy embert talált. Megpróbálta leszállásra bírni őket, de „Anglia, Anglia” kiáltásokkal rátámadtak a sofőrre – mondta el az Origónak Menczer Tamás külügyi szóvivő. 

A feleség szerint egy vasszerszámmal kezdték ütni. Visszamenekült a fülkébe, magára zárta az ajtót, de a támadói betörték az ablakot, és tovább verték. Végül egy másik kamionos hívott rendőrt és mentőt.

Menczer Tamás azt mondta: Magyarország párizsi nagykövetségére a kamionsofőr hozzátartozóitól érkezett segélykérő hívás tegnap dél körül. Egyelőre annyit tudni, hogy a sofőr koponyája és arca sérült meg. A férfit a legközelebbi kórházba vitték, ott részesült elsősegélyben, és kivizsgálták a sérüléseit. Később át kellett vinni a lille-i kórházba, ahol az arcsérüléseit kezelni tudják.

A rendőrség majd csak az első vizsgálatok után tudja kihallgatni. A magyar külügy még annyit tud, hogy gyűjtöttek ujjlenyomatokat a verekedés helyszínén, hogy később azonosítani lehessen a támadókat, ha esetleg a sofőr nem ismerné fel őket.

A magyar sofőrért cége egy kollégáját küldi Lille-be, és úgy hozzák majd haza Magyarországra.