Alig tud beszélni a Calais-nál csütörtök hajnalban megvert magyar kamionsofőr, akinek a felesége a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában elmondta, hogy a támadók a férje fogait kiverték, és egy kombinált fogóval ütlegelték.

Török Mária közölte, nem nagyon tudott beszélni férjével, ugyanis olyan sérülései vannak, hogy csak szívószállal tud inni. A fogait kiverték, és egy kombinált fogó fejével ütötték.

Csütörtökön még kórházban volt, az orvosok azon tanakodtak, hogy mit csináljanak az arcával, megműtsék-e. Most állítólag begyógyszerezve egy szállodában van - tette hozzá.

A konzul segített

Török Mária elmondta azt is, hogy a fuvarozó cégtől segítséget nem kapott, a franciaországi magyar konzul segített neki.

Az M1 híradójának a kamionsofőr felesége levélben számolt be csütörtökön az esetről. Azt írta, férje a Calais felé tartó autópálya egyik parkolójában töltötte pihenőidejét, amikor hajnalban arra ébredt, hogy mozog a kamion. Miután kiszállt, négyen támadtak rá, hátulról fejbe vágták, a fejét, az arcát és a mellkasát ütötték egy vasszerszámmal. A férfinak sikerült visszamásznia a járműbe, ám a támadók betörték a fülke ablakát, és tovább ütötték. Végül egy francia kamionos hívott segítséget.

Más megvilágítás

Amikor az illegális bevándorlás veszélyeiről beszélnek, a magyar kamionsofőr franciaországi megtámadásához hasonló esetek más megvilágításba helyezik az ügyet - kommentálta az esetet Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Felvetette a kérdést, hogy ki áll majd oda a sofőr elé azt mondva, hogy nem veszélyes az illegális bevándorlás, ez csak egyszeri eset. Azt is felvetette, hogy ki ad majd választ a kamionsofőr feleségének, aki retteg és nem érti, hogy miért verték össze a férjét.