Egy új videón látható, hogyan hagyták az utcán a második, fel nem robbant New York-i bombát egy táskában. A felvétel szerint egy arra járó férfi kivette a bombát a táskából, de otthagyta, nem hívta a rendőrséget, a táskát viszont elvitte. Volt olyan járókelő, aki belerúgott a robbanószerkezetbe.

Új videó került nyilvánosságra arról a New York-i bombáról, ami nem robbant fel. Egy térfigyelő kamera fevételén jól látható, ahogy valaki otthagy egy táskát. Később két arra járó férfi közül az egyik kinyitja a táskát, a bombát (egy bedrótozott kuktát) tartalmazó zacskót kiveszi belőle, visszarakja a táska helyére, a táskát viszont magával viszi. A felvételen az is látszik, hogy a bomba mellett több járókelő is elmegy, sőt van olyan is, aki belerúg. A felvételt az NBC hozta nyilvánosságra.

Egy felrobbant, egy nem 

Manhattenben helyi idő szerint szeptember 17-e, szombat este robbant fel egy kukába helyezett bomba. Négy háztömbbel arrébb találtak egy másik robbanószerkezetet, egy kuktát, amiből drótok lógtak ki, és amire szigszalaggal mobiltelefont erősítettek (ez látható az új videón).

A gyanúsítottak elfogták 

Két nappal később, szeptember 19-én hétfőn lövöldözés után őrizetbe vették a robbantás gyanúsítottját. Az afgán származású amerikai állampolgárt, Ahman Khan Rahamit a New Jersey állambeli Lindenben vették őrizetbe, miután rálőtt egy rendőrre. A férfi egy New Jersey-i bár kapualjában aludt, a bár tulajdonosa jelentette, hogy egy férfi az étterme kapualjában alszik. A helyszínre érkező rendőrök azonosították a férfit, aki ellen néhány órával korábban adták ki a körözést.

A lövöldözésben két rendőr megsebesült, az egyik a karján, a másikat a golyóálló mellényénél találta el a golyó. Rahami szintén megsebesült, a mentők kórházba szállították.