Elfogták az amerikai plázában lövöldöző férfit

2016.09.25. 07:22

Az Egyesült Államokban, az északnyugati Washington államban elfogták szombat este a több halálos áldozatot követelő, előző napi burlingtoni lövöldözés gyanúsítottját.

Az NBC televízió helyi híradójának információi szerint egy húszéves férfit fogtak el a Burlingtontól csaknem 50 kilométernyire délnyugatra fekvő Oak Harborban. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Burlingtonban pénteken este, a város bevásárlóközpontjában lövöldözött a tettes. Három nő azonnal meghalt, egy nő és egy férfi pedig szombatra virradóra a kórházban halt bele sebesüléseibe.

Halálos lövöldözés egy amerikai bevásárlóközpontbanForrás: MTI/AP/Stephen Brashear

A bevásárlóközpont biztonsági kamerái rögzítették, amint a férfi bemegy a Macy's áruházba, és lövöldözni kezd, így még pénteken este a fotójával együtt kiadták a körözést ellene. Az áruházban megtalálták a gyilkos fegyvert is.

A rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei már pénteken este közölték, hogy magányos gyilkosról van szó, és kizárható a terrorakció. Steve Sexton polgármester nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a csöndes és nyugalmas kisváros élete mindörökre megváltozott. Burlington Seattle várostól mintegy száz kilométerre északra fekszik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK