Belerohant egy személyvonat a csütörtök reggeli csúcsforgalomban a New Jersey állambeli Hoboken vasútállomásának épületébe. Halálos áldozat is van: egy, a peronon várakozó nő nem élte túl a balesetet.

A száz körüli sérült mellett egy halottja van a balesetnek: egy nő, aki a peronon állt. Az első hírek még három vagy négy halálos áldozatról szóltak. A mozdonyvezető megsérült, de már kiengedték a kórházból és együttműködik a hatóságokkal. Balesetként kezelik az esetet - írja a Reuters.

A közösségi oldalakra feltett fényképek szerint komoly károk keletkeztek a vasútállomásban. A szerelvény legalább egy kocsija az épület belsejébe került.

A CBS New York-i rádióstúdiójának az egyik riportere, aki szemtanúja volt a balesetnek, azt mondta, hogy a vonat egyszerűen nekirohant a falnak, áttörte, és berobogott a váróterembe.

Romokban hever az állomás egy részeForrás: AFP/2016 Getty Images/Pancho Bernasconi

A helyszínre azonnal kivonultak a tűzoltók, és sok mentőautó. 

A vasútállomást lezárták, a forgalom szünetel. 

Hoboken
Hoboken egy 50 ezres kisváros a Hudson folyó partján, 11 kilométernyire New Yorktól. Az ingázók többnyire erről a vasútállomásról utaznak Manhattanbe.

Egy utas elmondta, hogy a vonat zsúfolásig tele volt, különösen az első két kocsi.

A második kocsi utasai kitörték az ablakokat, hogy kimenekülhessenek. Ő látott egy nőt, akit elborított a törmelék, és sok utas vérzik.

Baleset vagy emberi hiba

Baleset vagy a vonatvezető hibája okozhatta a katasztrófát, annak alapján, amit eddig tudni lehet - mondták az NBC-nek a hatóságok szakemberei a helyszínen. 

A járatnak ez volt a végállomása, de a szemtanúk beszámolója szerint a vonat lassítás nélkül rohant az állomásba. 

A közösségi médiában megjelent beszámoló szerint a vonat késésben volt.