Trump felsőbbrendűnek hiszi magát

Trump Oroszország Putyin
Republican presidential candidate businessman Donald Trump gestures during the Republican Presidential Debate, hosted by CNN, at The Venetian Las Vegas on December 15, 2015 in Las Vegas, Nevada. AFP PHOTO/ ROBYN BECK / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
Donald Trump hisz abban, hogy egyes emberek genetikailag felsőbbrendűek, és ő is ezek közé tartozik – állítja az életrajzírója.
Vágólapra másolva!

A republikánus elnökjelölt azt tanulta az apjától, Fred Trumptól, hogy a család sikeressége a génekből fakad. „Hisznek abban, hogy bizonyos emberek felsőbbrendűek, és felsőbbrendű gyermek születik egy felsőbbrendű nő és férfi nászából” – nyilatkozta Michael D’Antonio a PBS amerikai tévécsatornának.

Hisz az eugenikában Forrás: AFP/Robyn Beck

Az eugenika elmélete a XIX. században született meg, és Adolf Hitler is ezzel indokolta a holokausztot – emlékeztetett a brit Independent.

Trump kampány során is többször kifejtette, hogy „hisz a genetikai dologban”, és „kiemelkedőek az adottságai”. Már egy 2010-es, a CNN-nek adott interjúban is úgy fogalmazott, hogy a siker iránti elkötelezettséggel született, mert rendelkezik „egy bizonyos génnel.”