Nyugdíjcsökkentés ellen demonstráló idősek ellen vetett be könnygázt a görög rendőrség. A nyugdíjasok megpróbáltak felborítani egy kisbuszt, és lökdösték a rohamrendőröket. Görögországnak a hitelezőivel kötött megállapodás értelmében egymilliárd eurót kell spórolnia a nyugdíjakon. 

A görög rendőrség könnygázt vetett be nyugdíjasok ellen. A nyugdíjasok a nyugdíjak csökkentése ellen demonstráltak, és ahogy az alábbi videón látható, megpróbáltak felborítani egy rendőrségi kisbuszt, és lökdösődtek a rohamrendőrökkel. 

Az eset után Nikosz Toszka polgárvédelmi miniszter rendeletet adott ki, amelyben megtiltotta, hogy "nyugdíjasok és dolgozók demonstrációin" könnygázt vessenek be, írja a BBC. 

Egymilliárd eurót kell spórolni a nyugdíjakon 

A nyugdíjrendszer átalakítása és a nyugdíjak csökkentése Athén hitelezőinek egyik központi követelése, ha a görög kormány nem teljesíti az elvárásokat, nem kapja meg a futó mentőcsomag hátralévő részleteit. A görög kormánynak egymilliárd eurót kell megspórolnia a nyugdíjak csökkentésével. 

A nyugdíjasok jóval kevesebbet kapnak 

A többszöri megszorítások nyomán a görög nyugdíjasok most 25–55 százalékkal kevesebb pénzt kapnak, mint a gazdasági világválság előtt.