Horvátország nem enged be 7000 migránst

Tomislav Nikolic szerb elnök
Serbian President Tomislav Nikolic attends a press conference with Austrian President during his visit to Vienna on March 27, 2014. AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
Vágólapra másolva!
Nem engedik be Horvátországba a Szerbiában rekedt 7000 migránst: a szerb hatóságok majd visszaküldik őket Macedóniába, Romániába és Bulgáriába, ahonnét jöttek.
Vágólapra másolva!

Horvátország nem engedi be a Szerbiában rekedt mintegy 7000 migránst - közölte Vlaho Orepic belügyminiszter. A rendőrség "erősen tartja a határt", és azok a migránsok, akik most Szerbiában tartózkodnak, nem rekednek majd Horvátországban, mert oda be sem engedik őket - mondta.

Visszaküldik őket

A horvát tárcavezető szerint

a szerb hatóságok majd visszaküldik őket Macedóniába, Romániába és Bulgáriába, ahonnét jöttek.

Sajtóhírek szerint fennáll a lehetősége, hogy a "frusztrált" migránsok, akik nem tudnak majd bejutni Magyarországra, Horvátország felé veszik az irányt, a horvát hatóságok mégsem erősítik tovább a határvédelmet, és kerítést sem építenek.

Tomislav Nikolic szerb elnök Forrás: AFP/Alexander Klein

Tomislav Nikolic szerb elnök hétfőn közölte: ha az EU országai nem fogadják be a migránsokat, Szerbiának is le kell zárnia a határait. Horvátország emiatt kivár. Zágrábban úgy számolnak:

Az elmúlt egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt.