Pokolgép robbant egy grúz képviselő kocsija alatt

personalities HORIZONTAL 1312617 Georgia, Tbilisi. 10/28/2010 The former chairman of the Georgian Parliament's Committee on Defense and Security Givi Targamadze is suspected in supporting Russian opposition's anti-government actions. Alexander Imedashvili
Givi Targamadze korábban a grúz parlament védelmi és biztonsági bizottságát vezette
Vágólapra másolva!
Pokolgép robbant egy grúz ellenzéki parlamenti képviselő autója alatt a grúz fővárosban, Tbilisziben kedden, a honatya sértetlen maradt, viszont öt gyalogos megsérült - jelentette a Rusztavi-2 független tévécsatorna.
Vágólapra másolva!

Givi Targamadze, a legnagyobb ellenzéki párt, a Egyesült Nemzeti Mozgalom tagja, az őt szállító jármű vezetője mellett ült elől, amikor a robbanás történt. A sofőr is sértetlen maradt, három arra járó gyalogos könnyebben megsérült, két másikat ellenben kórházba szállítottak - derült ki a kedd esti televíziós híradásból.

Givi Targamadze korábban a grúz parlament védelmi és biztonsági bizottságát vezette Forrás: AFP/RIA Novosti/Alexander Imedashvili

Giorgi Kvirikasvili kormányfő közleményében azt írta, a merénylet Grúzia ellenségeinek provokációja volt annak érdekében, hogy zavargásokat keltsenek a közelgő parlamenti választások előtt. A történteket súlyos bűncselekménynek minősítette, amely azoknak az erőknek állt érdekében, amelyek nem tudnak megbékülni a nyugodt és békés választási kampánykörnyezettel.

A dél-kaukázusi országban október 8-án tartanak parlamenti választásokat.

Vasárnap két embert lelőttek, egyet megsebesítettek a közép-grúziai Goriban, amikor Irakli Okrusvili független jelölt, volt védelmi miniszter egy szabadban tartott kampányrendezvényen beszédet mondott.