Afrikai migrációs hullámtól tart a német fejlesztési miniszter

Club of Rome ENVIRONMENT ECONOMY CLIMATE report Gerd Müller German Development Minister Gerd Mueller (CSU) smiling at a press conference on the presentation of the new Club of Rome report "Ein Prozent ist genug" (lit. One percent is enough) in Berlin, Ger
Gerd Mueller
Vágólapra másolva!
A következő években jelentős mértékben növekedni fog az Afrikából elvándorlók száma, amennyiben a kontinens gazdasági kilátásai nem változnak – figyelmeztetett csütörtökön Németország nemzetközi gazdasági együttműködésért és fejlesztésért felelős minisztere.
Vágólapra másolva!

„A következő években drámaian meg fog nőni a migrációs nyomás, ha nem sikerül az afrikai országoknak valamilyen gazdasági perspektívát kínálnunk” – hangsúlyozta Gerd Müller, a CDU bajor testvérpártjának, a CSU-nak a képviselője a Reuters brit hírügynökségnek adott interjújában.

A tárcavezető meglátása szerint az ott élők tömeges kivándorlásának megelőzése érdekében jóval több segítséget kell nyújtani Afrikának.

Gerd Müller Forrás: AFP/DPA/Monika Skolimowska

„Az legyen világos számunkra, hogy Afrika a partnerkontinensünk, ami ott történik, az közvetlen hatással van Európára” – magyarázta Müller. A német miniszter utalt arra, hogy Afrika lakossága a következő 30 évben megduplázódik, és több mint 2 milliárdra nő. Ezért több segítségre, a magánvállalatok részéről pedig több befektetésre van szükség, hogy így munkahelyek százmilliói jöhessenek létre – tette hozzá.

Németország az élelmezés terén innovációs központokkal, továbbá oktatási partnerséggel, valamint a napenergia hasznosításával akar segíteni a kontinensnek – mondta Müller.

Angela Merkel német kancellár a következő napokban több afrikai országban tesz hivatalos látogatást.