Lopott rendőrautóval, a forgalommal szemben haladva okozott halálos balesetet egy férfi az Egyesült Államok északkeleti államában, Vermontban. Több autó ütközött egymásnak, öten meghaltak.

Az NBC televízió beszámolója szerint a baleset vasárnapra virradóra történt, az állam középső részén fekvő Williston városánál.

Az első bejelentéseket éjfél körül kapta a rendőrség, hogy egy kisteherautó a forgalommal szemben halad a 89-es úton. Az ámokfutó röviddel ezután nekiment egy kis személyautónak, amely az árokba csapódott, és kigyulladt. Öt tizenéves fiatal utazott a kocsiban, mindannyian meghaltak. 

Közben a helyszínre ért egy rendőr, aki az égő kocsihoz rohant, és próbált segíteni. Közben az ámokfutó beült a rendőrautóba, megfordult az úton, és továbbhajtott – ismét csak a forgalommal szemben. További hét autót tört össze. Több embert kórházba vittek. 

Az ámokfutó, egy 36 éves fehér férfi volt, aki maga is megsérült – kórházba vitték, az orvosok szerint állapota kritikus. Egyelőre nem tudták kihallgatni, és az sem derült ki, hogy ivott vagy drogozott-e.