Egy újszülött holttestére bukkantak a Qatar Airways járatán

Vágólapra másolva!
Egy újszülött holttestére bukkantak a Qatar Airways katari légitársaság egy járatán az indonéziai főváros, Jakarta Soekarno-Hatta nemzetközi repülőterén – jelentették kedden az indonéz hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az előzetes vizsgálatok szerint koraszülött – csupán öt-hét hónapos – baba WC-papírba csomagolt holttestét a Dohából érkezett repülőgép illemhelyiségében fedezte fel az egyik takarító vasárnap este.
Egyelőre nem tudni, hogy a babát a fedélzeten hozták-e világra, vagy valahogy felvitték a gépre.

A hatóságok közölték, hogy

egy női utast rendőri felügyelet alatt kórházba vittek,

hogy ott orvosi vizsgálatnak vessék alá, és ha állapota megengedi, gyanúsítottként hallgassák ki.

A hatóságok nem közölték, hogy az indonéziai nő és a csecsemő között milyen kapcsolat van. Megjegyezték ugyanakkor, hogy a nő indonéziai vendégmunkás.

Sok indonéziai vállal munkát a gazdag közel-keleti országokban, például Katarban, Szaúd-Arábiában vagy Bahreinben. A nők általában bejárónőként dolgoznak, és a külföldön megkeresett pénzt hazaküldik a családjuknak.

A világ legnépesebb muszlim országának számító

Indonéziában az abortusz illegális, kivéve akkor, ha az anya élete múlik rajta.

A nemi erőszak vagy a magzat fejlődési rendellenességének bizonyos eseteiben is megengedett a terhességmegszakítás a magzat hathetes koráig. A délkelet-ázsiai országban különösen bonyolult azonban a helyzet a hajadon nőknél, akiken számos kórház és orvos nem is hajlandó elvégezni az abortuszt. Jogvédő csoportok korábban már többször felszólították az indonéz kormányt arra, hogy módosítsa az abortusztörvényt.