David Cameron brit exminiszterelnök a fiatalokat a munkavállalásra felkészítő program egyik szervezetének elnöke lesz. A programot Cameron hozta létre 2011-ben.

David Cameron a tinédzserek számára létrehozott nemzeti polgári szolgálat (National Citizen Service, NCS) kiterjesztésének elnöke lesz, árulta el a Telegraphban megjelent cikkében a brit exminiszterelnök. Az NCS-t Cameron hozta létre még 2011-ben, mint írja, egyike azoknak az eredményeinek, amikre a legbüszkébb.

Bővíteni akarja a programot 

Az NCS célja az, hogy csoportos foglalkozások és közösségi munka segítségével felkészítse a tinédzsereket a munkavállalásra, emlékeztet a BBC. A volt miniszterelnök feladata többek közt az lesz, hogy a gazdaság minden szektorából és minden politikai pártból pártfogókat szervezzen be a programba, ami így reményei szerint több fiatalt tud majd elérni.

Cameron azt szeretné, ha az NCS az eljövendő generációk ifjúkorának meghatározó részévé válna.

David Cameron egy tinédzsereket segítő programban lesz igazgatóForrás: AFP/Leon Neal

A brexitszavazás után mondott le 

David Cameron cikkében azt írta, nagyon örül, hogy utódja, Theresa May tovább dolgozik a nemzeti polgári szolgálat működését szabályozó törvényen, ami állandó jogi keretet biztosítana a programnak, illetve az iskolák és az önkormányzatok feladatává tenné a népszerűsítését.

Cameron az Egyesült Királyság uniós tagságáról tartott népszavazás nyomán mondott le a miniszterelnöki székről és később parlamenti mandátumáról. A voksoláson részt vettek többsége ugyanis az EU elhagyására szavazott, annak ellenére, hogy a miniszterelnök a bennmaradás mellett kampányolt.