Trump már nem tartja magát a Republikánus Párt elnökjelöltjének

2016.10.12. 07:57

A milliárdos üzletember Twitter-bejegyzésben tudatta kedden, hogy a saját pártjából ellene indított támadások „megszabadították” őt a pártkötöttségektől, és immár nem a Republikánus Párt jelöltjének tartja magát.

Trump Floridában kampányolt, de egész nap Twitter-üzenetekkel bombázta az amerikai közéletet. Éles kirohanásokat intézett azok ellen a vezető republikánus politikusok ellen, akik az elnökjelöltségről való lemondásra és visszalépésre szólították fel. 

„Olyan szép, hogy levették rólam a bilincseket, és most a magam módján harcolhatok Amerikáért” – fogalmazott az egyik bejegyzésében, hozzátéve, hogy ezután a maga szája íze szerint kíván megküzdeni demokrata párti vetélytársával, Hillary Clintonnal. 

A Republikánus Pártban példátlan módon eddig 331 politikus – képviselők, szenátorok, kormányzók egész sora – lázadt fel Trump ellen,és ítélte el pénteken nyilvánosságra került trágár megjegyzéseit, amelyeket tizenegy évvel ezelőtt mondott a nőkről egy titokban rögzített kamerafelvétel tanúsága szerint.