Meghalt a thaiföldi király

Bhumibol Adulyadej, thaiföldi király
Thailand's King Bhumibol Adulyadej waves as he returns from the Grand Palace to Siriraj Hospital in Bangkok on December 5, 2011 on his 84th birthday. Thailand's king, the world's longest reigning monarch, left the hospital where he has been staying for more than two years and addressed his subjects to mark his 84th birthday. AFP PHOTO / Pairoj / AFP PHOTO / PAIROJ
Vágólapra másolva!
88 éves korában elhunyt Bhumibol Aduljadedzs thaiföldi uralkodó, a világ leghosszabb ideje hatalmon lévő királya – jelentette be a bangkoki palota.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az uralkodó békésen hunyt el csütörtökön a kórházban, amely előtt alattvalói napok óta imádkoztak a gyógyulásáért - jelentette az AP.

Bhumibol Aduljadedzs egy 2011-es felvételen Forrás: AFP/Pairoj

A palota vasárnap közölte, hogy a király állapota romlott, miután átesett egy vértisztító kezelésen. A vérnyomása vészesen leesett, és lélegeztetőgépre kellett őt kapcsolni – emlékeztetett a South China Morning Post.

A király egyébként régóta szenvedett különböző betegségekben, többek között veseelégtelenségben, és az utóbbi években már nem is jelent meg a nyilvánosság előtt.

Bhumibol Aduljadedzs 1946 óta uralkodott. A trónon a fia, a 64 éves Vadzsiralongkorn koronaherceg követi majd.

Az alattvalók napok óta imádkoztak a kórház előtt Forrás: MTI/EPA/Diego Azubel