Halálos áldozatokat követelt a vihar Odesszában

Vágólapra másolva!
Odessza megyében rendkívüli állapotot rendeltek el a halálos áldozatokat követelő szerdai vihar után.
Vágólapra másolva!

Odesszában és környékén három halottat, több tucat sérültet, kicsavart fákat, leszakadt vezetékeket és két felborított toronydarut hagyott maga után a Fekete-tenger északi partvidékén tomboló vihar.

Egy idős hölgy halálát kidőlő fák okozták, egy férfit szintén lezuhanó ág ütött agyon, egy 11 éves gyerek pedig halálos áramütést szenvedett, amikor egy leszakadt villanyvezetékre lépett.

Az orkán erejű szél két toronydarut is feldöntött a városban, amelyek épületekre és járművekre zuhantak. A felkorbácsolt tengeren a kétméteres hullámok egy török szkúnert is elsüllyesztettek, amely a kikötőben vesztegelt. Szerencsére a fedélzetén nem tartózkodott senki.

A vihar Odessza más területein is súlyos károkat okozott. A leszakadt távvezetékek miatt jelenleg a térség 151 településén nincs áram.

A károk és a halálos áldozatok miatt Mihael Szaakasvili kormányzó rendkívüli állapotot rendelt el a megyében. Rendkívüli bizottság alakult a károk felmérése és a helyreállítás megszervezése érdekében – írja a Korreszpondent.