Nevelőmunkára ítélték a Lukoil alelnökének fiát

2016.10.17. 15:01

Háromszáz óra nevelőmunkára ítélték a legnagyobb nem állami tulajdonú orosz olajcég, a Lukoil elnökének fiát, amiért luxusterepjáróval próbált meg rendőrautókat lerázni.

Hivatalos személyek sértegetése miatt 300 órányi nevelőmunkára ítélték a legnagyobb nem állami tulajdonú orosz olajtársaság, a Lukoil alelnökének fiát, aki tavasszal Moszkvában luxusterepjáróval próbált meg rendőrautókat lerázni.

Provokálta a hatóság embereit

Az ügy nagy port vert fel, mert az elítélt, Ruszlan Samszuarov társaival együtt egy 170 ezer dolláros, rendszám nélküli Mercedes terepjárón száguldozott, miközben a hajszát élőben, nevetve és a hatóság embereit provokálva közvetítette egy közösségi oldalon.

A Lukoilnak Magyarországon is van kúthálózata: benzinkút a XI. kerületi Bartók Béla útonForrás: MTI/Kovács Attila

Az orosz közvélemény előtt az ügy annak a fokmérőjévé vált, hogy a hatóságok mennyire mernek fellépni befolyásos emberek gyerekeivel szemben. Nagy feltűnést keltett, hogy az ügyészség háromszor is ejtette a Samszuarov és társai ellen, huliganizmus címén indított eljárást.

Olga Zelgyina bírónő hétfőn elvetette az ügyészség több mint kétévi szabadságvesztésre vonatkozó indítványát, mert szerinte a Samszuarovval és társaival szemben fellépő rendőrök testi épségét nem fenyegette ceszély, de a terepjárót az állam javára lefoglaltatta.