Kigyulladt egy indiai kórház, sok beteg meghalt

Bhuvaneszvar, 2016. október 18. Lepedőbe csavart kórházi ápoltat menekítenek a lángok elől tűzoltók és civilek az Odisza (korábban Orisza) kelet-indiai állam székvárosa, Bhuvaneszvar SUM nevű magánkórházából 2016. október 17-én este, miután gyaníthatóan rövidzárlat miatt tűz ütött ki az intenzív osztályon. A lángokat két óra alatt sikerült megfékezni, a szerencsétlenségben legkevesebb huszonhárom ember életét vesztette és mintegy százan sérüléseket vagy füstmérgezést szenvedtek. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Legalább 23 ember meghalt, és mintegy százan sérüléseket vagy füstmérgezést szenvedtek egy kelet-indiai kórházban kitört tűzvészben – jelentette kedden helyi média.
Vágólapra másolva!

Odisa (korábban Orisza) állam székhelyének, Bhuvanesvarnak az egyik magánkórházában a lángok először az épület alsó emeletén lévő intenzív osztályon csaptak fel helyi idő szerint hétfő este, majd gyorsan átterjedtek arra az épületrészre, ahol dialízisre váró vesebetegek fekszenek, illetve más helyiségekre is.

A tűzoltóknak két óra alatt sikerült megfékezniük a lángokat.

Lepedőbe csavart beteget menekítenek a lángok elől tűzoltók és civilek Forrás: MTI/EPA/--

A halálos áldozatok többsége megfulladt. Szemtanúk szerint az alsóbb emeleteken tartózkodók közül egyesek kitörték az ablakokat, és kiugrottak az épületből.

A tűzoltóság egyik illetékese szerint gyaníthatóan az intenzív osztályon keletkezett rövidzárlat okozta a tűzvészt.