A Népszabadság miatt tüntettek Brüsszelben

Brüsszel tüntetés Népszabadság
Brüsszel, 2016. október 19. Tüntetők tiltakoznak a Népszabadság bezárása miatt az Európai Bizottság brüsszeli székháza előtt tartott tüntetésen 2016. október 19-én. A lapot birtokló Mediaworks kiadó október 8-án bejelentette, hogy felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Vágólapra másolva!
A sajtószabadság mellett és a Népszabadság bezárása ellen tüntettek Brüsszelben, az Európai Bizottság épülete előtt - a demonstrálók közt volt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője is.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság bezárásával kapcsolatban a médiaszabadság, a demokrácia magyarországi helyzetére hívták fel a figyelmet az Európai Bizottság brüsszeli székháza előtti tüntetés résztvevői.

Tüntetők tiltakoznak a Népszabadság bezárása miatt az Európai Bizottság székháza előtt Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A szónokok azt mondták, hogy a napilap bezárásával súlyosan sérült a sajtószabadság Magyarországon, a mindenkori kormánnyal szemben álló véleményt megfogalmazó újságírók elhelyezkedési lehetőségei egyre szűkülnek.

A hétvégén Budapesten is tüntettek a Népszabadság megszűnése miatt Fotó: Polyák Attila - Origo

Halmai Katalin, a Népszabadság brüsszeli tudósítója azt mondta: "nem kell elhinni, hogy a lap megszüntetése gazdasági döntés volt, hogy a napilap nem politikai okokból szűnt meg".

A tüntetésen részt vett Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője is.