Tusk még nem vetné el a Moszka elleni szankciókat

Alexis Tsipras - Donald Tusk meeting in Athens, Greece MEETING Maximos mansion POLITICS European Council president DonaldTusk Athens EUROPE Greece migrant crisis joint statements PRESS CONFERENCE SQUARE FORMAT
President of the European Council Donald Tusk, during joint statements to the press with Greek PM, at Maximos mansion in Athens, Greece, on February 16, 2016. (Photo by Panayiotis Tzamaros/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Európai Tanács elnöke nyitva hagyná az Oroszország elleni szankciók lehetőségét Szíria miatt. Donald Tusk szerint fontolóra kell venni a büntetőintézkedéseket, ha folytatódnak a "bűncselekmények" a szíriai Aleppóban.
Vágólapra másolva!

Az Európai Uniónak egyetlen opciót sem szabad elvetnie, nyitva kell hagynia a szankciók lehetőségét is Oroszország ellen a szíriai beavatkozás miatt - mondta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke az uniós csúcsvezetők csütörtökön kezdődő brüsszeli találkozója előtt.

Donald Tusk Forrás: NurPhoto/Panayiotis Tzamaros/NurPhoto/Panayiotis Tzamaros

Kijelentette:

fontolóra kell venni a büntetőintézkedéseket, ha folytatódnak a "bűncselekmények" a szíriai Aleppóban.

Theresa May brit kormányfő szintén arról beszélt, hogy határozott, egységes uniós fellépésre van szükség az orosz hadsereg által Szíriában elkövetett "atrocitásokkal" szemben.

Angela Merkel: ez embertelen

Angela Merkel német kancellár úgy vélte, hogy "embertelen", ami Aleppóban történik, mielőbb tartós tűzszünetre van szükség. Érdekesség, hogy

Christian Kern osztrák kancellár Tusknak ellentmondva kijelentette, "megsértik az emberi jogokat Szíriában, a szankciók elfogadása azonban nem valószerű".

Az ügy háttere, hogy a nyugati hatalmak háborús és emberiesség elleni bűnökkel vádolják a Bassár el-Aszad szíriai elnök vezette rezsimet és legfőbb támogatóját, Oroszországot, mondván: orosz és szíriai harci repülőgépek szándékosan bombáznak civileket, kórházakat és segélyszállítmányokat.