Betiltották az alkoholt egy pakisztáni tartományban

Vágólapra másolva!
A pakisztáni Szindh tartományi bíróságának döntése értelmében csütörtökön utasították a helyi rendőrséget az alkoholt árusító üzletek bezárására - közölte az ázsiai ország ügyészsége.
Vágólapra másolva!

A törvényszék döntésének hátterében egy aggódó pakisztáni polgár indítványa áll, aki szerint az alkohol nyilvános árusítása káros kihatással van a fiatalokra - közölte Gulám Musztafa ügyész. Elmondta, hogy a dél-pakisztáni tartományban 21 nagykereskedés és 116 üzlet árusít alkoholt.
Bár az alkohol fogyasztása és kereskedelme a muszlimok számára tilalmas Pakisztánban, a tilalom nem vonatkozik az ország kisebbségeire, így a hindukra és a keresztényekre, akik élnek is ezzel a lehetőséggel.

A bíróság döntését követően mindössze néhány órával bezáratták az alkoholt árusító üzleteket a tartományban.

Nadím Sejk helyi ügyvéd szerint a törvényszék azt követően hozta meg a döntését, hogy konzultált a hindu, a szikh és a keresztény közösségek tartományi vezetőivel, akik azt állították: a vallásukban nem engedélyezett az alkoholfogyasztás.

Az alkoholfogyasztást Zulfikar Ali Bhutto államfő tiltotta be a muszlimok számára még az 1970-es években, hogy a keményvonalas iszlamista erőknek kedvezzen. Az iszlámban egyébként is tiltott ital és a szerencsejáték mindazonáltal nem tűnt el végleg Pakisztánban, inkább csak illegalitásba szorult.