Ninni Laaksonen 2006-os finn szépségkirálynő is szexuális zaklatással vádolta meg Donald Trumpot, így már tizenkettőre nőtt a republikánus elnökjelöltet vádoló nők száma az amerikai elnökválasztás előtt kevesebb mint két héttel.

A 2006-os Miss Universe versenyen Finnországot képviselő Laaksonen az Ilta-Sanomat című finn napilapnak számolt be a milliárdos üzletember kéretlen közeledéséről.

Elmondása szerint Trump megragadta a fenekét, mindössze néhány pillanattal azelőtt, hogy fellépett David Letterman éjszakai showműsorában, ahova három másik versenyzővel és a Miss Universe szépségversenyt szervező céget akkor tulajdonló Trumppal együtt hívták meg.

Trumpot korábban már tizenegy hölgy vádolta meg azzal, hogy az elnökjelölt akaratuk ellenére fogdosta vagy megcsókolta őket. A vádlók között vannak ugyancsak korábbi szépségkirálynő-jelöltek, újságírók, és még egy pornószínésznő is. Mind azután álltak a nyilvánosság elé, hogy kiderült, Donald Trump egy 15 évvel ezelőtti felvételen arról beszélt, hogy kedvére fogdoshatja a nőket, akár beleegyezésük nélkül is, pusztán azért, mert híres. Trump emiatt bocsánatot kért, de azt állítja, sosem tett ilyet, és a vele szemben megfogalmazott vádak minden szava hazugság.