New Yorkban szombaton este kiürítették a Metropolitant, mert valaki gyanús fehér port szórt be a zenekari árokba; a rendőrség pár óra múlva közölte, hogy valószínűleg emberi hamvakról van szó.

A világhírű operaházban szombaton több mint 80 év után először éppen Gioachino Rossini négy felvonásos operáját, a Tell Vilmost adták elő, amikor a második szünetben Sam Neuman szóvivő bejelentette, hogy felfüggesztik az előadást, mert valaki a nézőtér soraiból ismeretlen, de gyanús port szórt be a zenekari árokba. 

Az operát azonnal kiürítették, és kihívták a New York-i rendőrség terrorellenes csoportját. Mentő is megjelent, és a rendőrség szóvivője szerint egy vendég ellátásra szorult. Azt azonban nem közölte, hogy a rosszullétnek volt-e köze az ismeretlen fehér porhoz.

A zenekar tagjai közül senki nem panaszkodott rosszullétre.

Pár órával a történtek után John Miller, a New York-i rendőrség helyettes vezetője sajtótájékoztatón jelentette be: valószínűleg emberi hamvakról van szó. Tanúvallomásokból kiderült, hogy egy férfi néhány nézővel közölte: kifejezetten azért érkezett a Metropolitan operába, hogy ott szétszórja mentorának hamvait.

A rendőrség már tudja, ki az illető, de még keresi. Miller közölte: bár a port egyelőre még vizsgálják. Ha be is bizonyosodik, hogy emberi hamvakról van szó, a rendőrség nem lát benne bűncselekményre utaló jeleket. Igaz, tette hozzá, emberi hamvak bevitele az operaházba valószínűleg sérti az egészségügyi előírásokat.