Allahu akbar! – kiabálta, és egy szőnyegvágó késsel támadt a hírek szerint Németországban született, 53 éves Iszlám Állam-szimpatizáns nő a lakására kiérkező rendőrökre. Ártalmatlanná tették, és egy pszichiátriára szállították.

Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy feltételezett követője, a támadót őrizetbe vették, a rendőrök nem sebesültek meg – jelentette az N24 hírtelevízió és más német sajtóorgánumok is.

Az egykori NDK-ban született, muzulmán vallású 53 éves nő az "Allahu akbar" kiáltással éa szőnyegvágó késsel rontott rá mülheimi otthonában a rendőrökre, akiket azért riasztottak a helyszínre, mert az ötödik emeletről tárgyakat dobált az utcára.

Nem engedte be a rendőröket, akik ezért betörték az ajtót, és behatoltak a lakásba. Az elfátyolozott nő ekkor rontott rájuk. A rendőrök paprikaspray-vel válaszoltak a késes támadásra, és kilátásba helyezték lőfegyverük használatát. Az intézkedés közben a támadó könnyebben megsebesült.

A támadó 53 éves nőt egy pszichiátriai intézetbe szállították. A lakásban talált zászlók arra utalnak, hogy a támadó az Iszlám Állam követője. Korábban is volt dolga a rendőrséggel "iszlamista motivációjú bűncselekmények" miatt, ezekről egyelőre nem ismertek részletek.