Nem próbált meg leszállni eltűnése előtt a maláj gép

2016.11.02. 05:30

A Malaysia Airlines MH370-es járatának magassága meredeken és egyre növekvő mértékben csökkent közvetlenül a gép 2014. márciusi eltűnése előtt – derül ki egy friss jelentésből.

Az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal az eddiginél tüzetesebben vizsgálta meg a gép műholdas kommunikációját, az előkerült fékszárnydarabok alapján pedig megállapította, hogy a gép az eltűnésekor nem kísérelt meg leszállni. 

Ez a két információ azt az elméletet erősíti meg, hogy a gép pilóta nélkül, meredeken ereszkedni kezdett, miután emberi beavatkozás nélkül kifogyott az üzemanyagból, de továbbra sem tudni, miért.

A Malaysia Airlines Boeing 777-ese Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén két és fél évvel ezelőtt, amikor eltűnt. Ausztrál vezetéssel az ausztrál, maláj és kínai hatóságok 146 ezer négyzetkilométeres területet jelöltek ki, ahol a roncs után kutatnak.

Az eredeti tervek szerint év végéig végezni kellett volna a terület átvizsgálásával, de a kedvezőtlen időjárás miatt a kutatás két hónappal tovább tart. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK